Koldhævet sigtebrød

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 14 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.

25 g gær (1 pakke)
6 dl mælk
250 g fint rugmel (4 dl)
750 g hvedemel (ca. 12 dl)
2 tsk groft salt
pensling: æg eller mælk
drys: evt. kommen

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i ca. 1 dl kold mælk. Tilsæt
resten af mælken. Rør rugmel i. Sigt ca. 3⁄4 af hvedemelet i
og tilsæt salt. Ælt dejen og tilsæt evt. mere hvedemel. Dejen
skal være smidig og glat. Strø lidt mel over dejen og lad den
hæve tildækket et køligt sted, evt. i køleskab, 10-12 timer.
Ælt dejen igennem og form et brød. Kom det evt. i brødform
beklædt med bagepapir. Lad det efterhæve i ca. 1 time
ved stuetemperatur. Pensl med sammenpisket æg eller
mælk. Drys evt. med kommen. Bages nederst i ovn ved
200°C ca. 50 min. Brødet er færdigbagt, når det er lysebrunt
og lyder hult ved bank på undersiden. Afkøl på rist.

TIP Del dejen i 2 dele og bag i stedet 2 brød. Bag ca. 40
min.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk