Krydderkage med tørret frugt

KILDE: Lars Sonne-Hansen, Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

2 1/2 dl kærnemælk
1 1/2 tsk natron
350 g dansk honning
180 g brun farin
2 tsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk stødte nelliker
2 store æg
revet skal af en økologisk appelsin
200 g tørret frugt i små tern fx: figner, abrikoser og/eller rosiner
550 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 150°. Bland kærnemælk og natron i en 1 l. skål (det hæver). Varm honning og brun farin op til det er godt blandet. Tilsæt de tørre krydderier og lad det køle lidt af. Rør æggene i et af gangen. Bland appelsinskal i. Bland lidt af hvedemelet med de tørrede frugter og bland resten med bagepulveret. Rør melet i sukkermassen skiftevis med kærnemælk/natron blandingen. Vend de ”melede” tørrede frugter i. Hæld dejen i en smurt kageform (1 1/2 l) og stil den midt i ovnen og lad den bage ca. 5 kvarter eller til en urtekniv stukket ind midt i kagen, kommer ren ud. Lad kagen køle helt af.

Tips
Kagen holder sig fint i mindst 14 dage. Server den fx med lidt æblemos:
Vask 3 store madæbler og skær dem i tern (med skræl og kernehus). Damp dem under låg til æblerne er helt møre. Mas dem gennem en sigte og kom dem tilbage i gryden. Damp mosen lidt ind og smag til med sukker og citronsaft. Server lun eller kold

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk