Krydderurte-flutes

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

6 STK. A 325 G
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.

50 g smør
6 dl mælk
50 g gær (1 pakke)
2 spsk sukker
1 spsk groft salt
200 g hytteost
2 dl purløg (1 bundt)
2 dl persille (ca. 1/2 bundt)
400 g sigtemel (ca. 8 dl)
ca. 600 g hvedemel (ca. 10 dl)
pensling: 1 æg
drys: 2 dl sesamfrø (110 g)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smelt smør og bland det i mælk. Smuldr gæren og rør den
ud i blandingen. Tilsæt sukker, salt og hytteost. Skyl og
finhak purløg og persille. Tilsæt krydderurterne, sigtemel
og ca. 3⁄4 af hvedemelet. Ælt ingredienserne sammen til en
dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad dejen hæve tildækket ca. 1 time ved
stuetemperatur. Form 6 flute ca. 30 cm lange. Fordel dem
på 2 bageplader med bagepapir og lad dem efterhæve ca.
1⁄2 time ved stuetemperatur. Pensl med æg og drys med sesamfrø.
Bag flutene midt i ovn ved 200°C ca. 25 min. De
skal være lysebrune og lyde hule ved bank på undersiden.
Afkøl på rist.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk