Kvædemarmelade med vanille og citron

DET BEHØVER DU

1,25 kg kvæder
ca. 800 g sukker
½ liter vand
1 citron (økologisk)
1 stang vanille

Der bliver ca. 0,75 L marmelade

TIP: Der kan tilsættes en lille smule finthakket ingefær, eller en spiseskefuld calvados, hvis man ønsker en lidt anderledes og nuanceret smag.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kvæderne skylles og rensen, for efterfølgende at blive dampet i en gryde i 20 minutter.
Skræl kvæderne, og skær dem i mindre stykker. Skær kernen fra. Skrab vanillen ud af vanillestængerne. Frugtstykkerne, vanillen og de flækkede og skrabede vanilestænger, samt 3/4-dele af sukkeret puttes i en gryde, med vand. Massen røres under svag opvarmning til sukkeret er opløst. Tilsæt citronsaft og citronskal i blandingen.

Blandingen koger under låg og med svag varme. Marmeladen skal koge i omkring 45 minutter indtil den skifter farve til en flot orange farve. Smag marmeladen til med resten af sukkeret. Tag marmeladen af varmen, når du synes, den har fået en god konsistens. Marmeladen bliver mere tykflydende når den afkøler.

Skyl et glas i atamon. Fjerne vanillestængerne og hæld marmeladen over i glasset.

Kvædemarmeladen passer perfekt sammen med ost eller andre fede retter – som lidt sødt/syrligt tilbehør.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk