DET BEHØVER DU
2 kyllingebryst
Sauce:
1 lille løg i tern
1 lille æble i tern
15 g Smør
1 tsk karry
2 tsk hvedemel
Suppe fra kyllingefilet
250 g broccoli i buketter
3 dl ris – jasmin eller parboiled
SÅDAN SKAL DU GØRE
Drys kyllingefileter med salt og peber og læg dem i en gryde med 3 dl vand. Damp kyllingefileter under tætsluttende låg i 10 min.
Tag kylling op og gem suppen. Smelt smør i samme gryde, tilsæt karry og sauter løg og æbler 2 min. Drys mel over og rør suppen fra kyllingefileterne i under omrøring. Kog saucen 5 min, tilsæt kyllingefilet i skiver og lad det simre 5 min mere. Smag til med salt og peber og server med ris med broccoli.
Skær broccolien i mindre buketter og bland den med risene. Kog risene efter anvisningen på pakken.
Tips
Damp evt. kyllingefileterne i bouillon i stedet for vand.
Broccoli kan helt eller delvis erstattes af andre grønsager i små tern.
Sparetip: sluk for risene når halvdelen af kogetiden er gået. De koger fint færdig på eftervarme.
Stilken fra broccolien kan skrælles og skæres i tern og bruges sammen med buketterne.
En rest kylling i karry kan lunes og serveres på lidt ristet brød