Løg og hvidløg glaseret i æblemost

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

En rar lille kompot af hele hvidløgsfed og skalotte- eller perleløg. Kompotten spises varm. Den er god til svinekød – fx tykke koteletter vendt i krydderurter og minutpolenta (forkogte knuste majsgryn). Kompotten rækker til 4-6 personer. Server grøn salat eller grønne asparges til.

30 fed hvidløg
20 g smør
3 dl æblemost
4 spsk æbleeddike
3-4 spsk rørsukker
1/2 kg skalotte- eller perleløg
2 dl rosiner – helst lyse
2 laurbærblade
1/2 dl timianblade

SÅDAN SKAL DU GØRE

Sauter hvidløgene i smør i en gryde til de har taget lidt farve ca. 4-5 min. Kom æblemost, eddike og sukker ved og bring det i kog. Vend de hele skalotte- eller perleløg i sammen med rosiner, laurbærblad og ca. 1/2 tsk salt. Lad det koge 5-6 min. med låg og efterfølgende 5-6 min. uden låg til løgene er møre og væden er dampet ind og har en tynd sirupagtig konsistens. Smag til med salt, peber, evt. lidt mere sukker eller eddike og timianblade.
Server løgene varme.

Tips: Løgene kan evt. laves en dag før de skal bruges og lunes, når de skal anvendes.
Rosinerne kan fx erstattes af tørrede tranebær. I stedet for de små skalotte- eller perleløg kan man med fordel bruge de lange smalle bananskalotteløg. De skal have lidt længere tid for at blive møre.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk