Lækker sushimarinade til ris

DET BEHØVER DU

50 g. riseddike (½ dl.)

25-40 g. lysrørsukker (2-2½ spsk.)

7 g. fint havsalt (1½ tsk)

400 g. sushi-ris passer med 80-90 g. marinade (resten af marinaden kan bruges til andre dele af sushi-forberedelsen.

Tip: Du kan erstatte sukker med honning, sirup eller lign.

SÅDAN SKAL DU GØRE

1. Rør godt i væsken til salt og rørsukker smeltes i eddiken.

2. Hæld derefter ca. 1 spsk fuld marinade rundt på et stort fad eller en stor skål.

3. Kom risen på fadet eller i skålen.

4. Hæld marinade over risen ogvend risen forsigtigt, således at der kommer luft ind mellem riskornene. Men det er også vigtigt at risen ikke vendes for meget.

5. Kom husholdningsfilm eller et viskestykke over fadet, så risene ikke bliver tørre undervejes.

– Du kan nu lave din sushi.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk