Lækre sprøde samosas

DET BEHØVER DU

Ingredienser:
1 pakke filodej
2 store kartofler
1 stort løg
5 fed hvidløg – finthakket
1 tsk spidskommen + 1 tsk karry
Salt
1 lille håndfuld frisk koriander – hakket
Saften af ½ citron.

Evt. 1 kyllingebryst

SÅDAN SKAL DU GØRE

Fremgangsmetode:
Skræl kartoflen, pil løget og skær begge dele i små tern. Hvis du ønsker at lave samosas med kylling, skæres kyllingbrystet i mindre stykker. Det hele steges med lidt olie og tilføres lidt salt. Steg indtil al væske er fordampet. Tilsæt hvidløg, krydderierne og citronsaften. Vend det og tag gryden af varmen.

Rul filodejen ud, husk at lægge det imellem 2 våde viskestykker, så det ikke tørrer ud.
Skær filodejen ud i lange stykker ca. 15 cm brede og læg fyldet i det ene hjørne. Fold dejen omkring fyldet, så der dannes en trekant.
Steg dem på begge sider i rigelig olie i en gryde. Tag dem op med en hulske og læg dem på et stykke køkkenrulle, så det overskydende fedt suges op.

 

 

 

.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk