Lage-agurker

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Denne opskrift er inspireret af de salte agurker man får i bla. Østeuropa, de smager af mere og er en god variation til de danske sursøde. Krydderierne kan varieres med f.eks peberrod og sennepsfrø. Vin- eller solbærblade kan lægges lagvis med agurkerne.

1 kg små drueagurker

250 g groft salt

10 perleløg

6 fed hvidløg

3 laurbærblade

1 lille bdt. timian

10 små tørrede chilier

4 nelliker

7 1/2 dl lys vineddike

2 1/2 dl vand

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skyl agurkerne, prik dem med en kødnål og bland dem med saltet. Lad dem trække tildækket i et døgn.
Skyl agurkerne grundigt og tør dem af. Pil perleløg og hvidløg og læg agurkerne lagvis med perleløg, hvidløg, laurbær, timian, chilier og nelliker i et skoldet 2 l sylteglas. Hæld vineddike og vand over til det dækker, luk med tætsluttende låg og stil dem i køleskabet. Trækketid ca. 1 måned. Holdbarhed ca. 3 måneder.
I stedet for vineddike og vand kan anvendes en lage af 1/2 l lagereddike og 1/2 l vand kogt op med 1 tsk flydende konserveringsmiddel.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk