Laks med spinat og jordskokker

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Røget laks med stuvet spinat er en dansk klassiker. Men i denne ret får den ferske laks røgsmagen fra den fynske rygeost og jordskokkernes letrøgede smag. Pæren bryder med alle traditioner, men sætter prikken over i’et.

Middagsret
600 g laksefilet med skind
1/2 kg renset spinat
250 g mager rygeost
2 spsk flødeost
1/2 kg jordskokker i tern
1 lille fast pære i tern
1 1/2 dl hønsebouillon

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 220°. Blancher spinaten 1 min. i letsaltet vand, knug den fri for væde og skær den groft. Skær laksen i fire tykke skiver, læg dem på højkant og skær en lomme midt i hver skive. Udvid lommen lidt med en teske og fyld rygeost i. Drys med salt og peber. Læg lakseskiverne med skindsiden opad i et smurt fad og og bag dem i 6-8 min. Varm spinaten med flødeost og overskydende rygeost. Kog jordskokkerne knap møre i bouillonen, vend pærerne i, varm det igennem og krydr med rigeligt peber.
Pil skindet af laksestykkerne og anret laks og grønsager på et stort fad. Server med brød eller kartofler.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk