Lammetagine med couscouspilaf

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

400 g lammekød uden fedt og gener – fx fra kølle
4 fed hakket hvidløg
2 tsk knust spidskommen
2 tsk knust koriander
2 tsk paprika
1/2 tsk safran
1 finthakket rød chili
saft af 1 citron
2 spsk olivenolie
2 peberfrugter i strimler gerne 2 farver
1 løg i strimler
2 stængler bladselleri
2 spsk tomatpuré

Couscous pilaf med agurk:
200 g couscous
1 bdt. forårsløg i strimler hvidt og grønt hver for sig
1 spsk olivenolie
revet skal af 1 citron
200 g fine grønne ærter (evt. frosne)
1 dl fintsnittet mynte

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær kødet i store tern. Vend kødet med hvidløg, spidskommen, koriander, paprika, safran, chili, citronsaft og 1 spsk olivenolie. Lad kødet trække 1 time på køkkenbordet eller 6 timer i køleskabet.
Sauter peberfrugterne i 1/2 spsk olivenolie 3-4 min. Tag dem og sauter derefter løg og bladselleri i 1/2 spsk olivenolie til løgene er klare. Tag kødet op af marinaden og bland det med løg og bladselleri. Sauter til kødet har taget farve. Tilsæt tomatpuré, lidt salt og peber, marinaden og vand til det knapt dækker, ca. 3 dl. Lad retten simre under låg ca. 15 min. Tilsæt peberfrugterne og lad retten simre til kødet er mørt ca. 10 min. mere. Server med Couscouspilaf
Couscouspilaf: Sæt couscousen i blød i 2 1/2 dl vand. Sauter det hvide af forårsløgene i olie i en gryde til de er klare. Vend citronskal, laurbærblad, couscous og ærter i. Varm det igennem uden låg i 5 min.
Drys med mynte og server straks.
Grønsager per person: ca. 250 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk