Italiensk påsketærte med krydderurter og hytteost

DET BEHØVER DU

Dejen:
600 g. hvedemel.
15 g. salt
Vand efter behov.

Fyldet:
10 artiskokker
500 g. friske krydderurter (efter eget ønske fx. rosmarin, basilikum, timian, persille etc.)
250 g. hytteost
100 g. hakket løg
12 æg
150 g. Parmesan ost
Salt efter behov
Merian efter behovOlivenolie efter behov.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Dejen:
Lav en fordybning i melet, tlfør vand, salt og ælt det sammen. Dejen skal blive blød og elastisk. Fordel dejen i mindst seks mindre stykker, og lad dem hæve i 30 min. Rul dem efterfølgende tyndt ud.

Fyldet:
Skyl urterne, hak dem og sautér dem i lidt olie, sammen med det hakkede løg. Lad det køle en smule af, og bland det så med hyteosten, otte æg og lidt merian, tilsæt lidt salt og rør det sammen.
Smør en tærteform og put tre af de tynde dejlag i den.  smør hvert lag med en smule olie, inden næste lag tilføres. Hæld fyldet i tærten.
Lav fire huller i fyldet og put et æg i hvert hul, således at de fire sidste æg bliver brugt. Slut af med at lukke tærten med de sidste tre tynde lag dej. påfør dem på tærten et efter et, mens du husker at pensle med olie mellem lagene. Der må gerne være lidt luft mellem dejlagenen, da det medvirker til at gøre tærten sprød og luftig.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk