Lynstegte forårsgrønsager

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Når nye grønsager som forårsløg og spidskål lynsteges, bliver de sprøde og glinsende og bevarer deres smukke farver.
Forårsgrønsagerne tager smag fra de mange aromatiske in-gredienser som chili, hvidløg, lime, koriander og Oystersauce – en gæret og saltet sauce af østers, der får hele retten til at smage af “mere”.

Tilbehør
2 spsk olie
3 fed finthakket hvidløg
1 finthakket rød chilli
1 lille fintsnittet spidskål
1 bdt. fintsnittet forårsløg
1/2 kg blandede fintsnittede grønsager, f.eks spinat/asparges/jordskokker/svampe
Revet skal og saft af 1 limefrugt
4 spsk Oystersauce
Frisk koriander/persille

SÅDAN SKAL DU GØRE

Varm olien i en wok eller en stor stegegryde. Tilsæt hvidløg, chili og kål og vend det 1 min. inden de øvrige grønsager tilsættes. Steg grønsagerne 2-3 min. mere under omrøring. Bland limeskal og saft samt Oystersauce i. Drys med hakket koriander eller persille.
Server de lynstegte grønsager med ris og evt. stegt fisk, eller kylling.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk