Lynstegte grønsager med svinekød og østerssauce

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 2 personer

Man behøver ikke at have en wok for at lave lynstegte retter. Det vigtige er at stege i en gryde eller pande, der er meget varm, og som har en stor overflade i forhold til det, der skal steges. Man kan evt. stege af flere omgange fx på en teflonpande.

200 g skinkesnitsel i tændstiktynde strimler
2 spsk soyasauce
2 spsk olie, fx raps

1 spsk frisk ingefær i tynde strimler
1 bdt. forårsløg i skrå strimler, grønne og hvide del hver for sig

3 stilke bladselleri i tynde skrå strimler
1 grøn peberfrugt i strimler
200 g skyllede, friske bønnespirer
3 fed finthakket hvidløg

Til sauce:
1 spsk soyasauce
2 spsk risvin, halvtør sherry eller masala
2 spsk vand
2 spsk østerssauce
1 tsk kartoffelmel

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland kødet med soyasauce og lad det trække 1/2 time. Rør alle ingredienser til saucen sammen.
Opvarm en stor stegegryde eller wok til høj varme. Tilsæt 1 spsk olie og ingefær og straks efter de hvide forårsløg, bladselleri og peberfrugter. Lynsteg 2 min. Tilsæt bønnespirer og lynsteg endnu 1 min. Hæld alle grønsagerne over på et fad. Tør gryden eller wokken af med køkkenrulle og varm den op igen. Dræn kødet og lynsteg det med hvidløg i 1 spsk olie i 1 min. Tilsæt sauceblandingen og kog 1 min. Hæld saucen over grønsagerne, drys de grønne forårsløg over og servér straks med løse ris gerne jasminris.

Tips:
Grønsagerne kan varieres, men sørg for både at bruge hårde grønsager som rodfrugter og kål og bløde grønsager som svampe, courgetter eller bønnespirer, så der bliver kontrast mellem sprødt og blødt.
Hvis kødet udelades kan grønsagerne serveres til fx en kotelet.
Østerssauce eller Oystersauce minder om en tyk soyasauce. Den fås i velassorterede supermarkeder.
Grønsager per person: ca. 250 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk