Mango-limemousse

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Det er i forårsmånederne, hvor dansk frugt og danske bær kun eksisterer som syltetøj eller i frossen tilstand, at import af eksotisk frugt har sin store berettigelse. Til denne mango-limemousse er det vigtigt, at mangoen er helt moden. Den skal føles tung, udsende en kraftig duft og give efter for et let tryk.

Limefrugter er nemmere at presse for saft, hvis man maser dem, inden man deler dem.

1 mangofrugt
Saft og skal af 1 limefrugt
4 blade husblas
150 sukker
3 æggehvider
1 1/2 dl piskefløde eller 2 1/2 dl ymer

SÅDAN SKAL DU GØRE

Befri mangokød for den flade sten og skrællen. Riv limeskallen og gem den. Blend mangokød med limesaften. Udblød husblassen i koldt vand. Opløs sukkeret for jævn varme i en gryde med 1/2 dl vand. Pisk hviderne stive, tilsæt under kraftig piskning det smeltede sukker og den revne limeskal og straks efter den opblødte husblas. Pisk til skummet er kølet af.
Med fløde:
Pisk fløden stiv. Vend ca. en tredjedel af mangopuréen i flødeskummet. Vend de afkølede hvider forsigtigt i, de to slags skum skal ikke blandes helt. Vend endnu en tredjedel af mangopuréen i moussen og fordel den i 4-5 portionsskåle.
Med ymer:
Vend en tredjedel af puréen i ymeren og vend forsigtigt de afkølede piskede hvider i. Vend endnu en tredjedel af mangopuréen i moussen og fordel den i portionsskåle.

Smag den sidste tredjedel af mangopuréen til med sukker og server den til moussen.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk