Michalas rødbede & æblesalat

KILDE: Fra SPIS MED 30. oktober 2005

DET BEHØVER DU

600 g hele rødbeder med skræl
4 store syrlige danske æbler – fx Jona Gold
4 spsk sesamfrø
20 basilikumblade
½ dl olivenolie
½ dl hvidvinseddike

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring rødbederne i kog i vand som knap dækker. Kog dem til de er møre 30-40 minutter afhængig af størrelsen. Skyl dem i koldt vand og gnid skrællen af. Skær rødbederne i store tern. Skræl æblerne og skær dem i tern af samme størrelse som rødbederne. Rist sesamfrøene på en tør pande og vend dem med rødbeder og æbler. Snit basilikumbladene fint og vend dem i salaten. Rør Olivenolie og vineddike sammen og bland det med salaten og lad den trække mindst 15 min.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk