Muffins med brombær og mirrabelle

KILDE: Suhr Mad (med et tvist)

DET BEHØVER DU

Efteråret er sanketid, for lige nu vrimler naturen med lækre bær og blommer. Så tag en kurv under armen og tag på sanketur i det grønne, hvor æbler, brombær, mirabeller og havtorn kun venter på at blive plukket. Brug derefter de hjemmebragte lækkerier i fx en gang muffins.

Det skal du bruge:
150 g. smør
1 dl. vand
½ stang vanilje
4 æg
225 g. lys rørsukker (3 dl)
1 tsk bagepulver
150 g. hvedemel

ca. 10 muffinforme

Frugt fra haven eller omegnen evt. mirabeller og brombær eller lign der er i sæson.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tænd ovnen på 175 grader C. Smelt en klat smør i en gryde og smørt muffin formene med en pensel. Stil dem evt. på en bageplade med huller til muffins. Kom resten af smør og vand i gryden og smelt ved svag varme. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en skål. Slå æggene ud i skålen, tilsæt sukker og pisk det skummende med en håndmikser i ca. 5 minutter. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Rør gradvist det smeltede smør i. Skær frugten i stykker (brombær, hindbær, blommer eller anden frugt du ønsker) og vend frugten i dejen forsigtigt. Fordel dejen i muffinformene. Stil strakt bagepladen i midten af ovnen og bag ca. 15. min.

Afkøl på bagerist.

Pynt gerne med glasur lavet på frugt fx brombærglasur som set på billedet.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk