DET BEHØVER DU
Efteråret er sanketid, for lige nu vrimler naturen med lækre bær og blommer. Så tag en kurv under armen og tag på sanketur i det grønne, hvor æbler, brombær, mirabeller og havtorn kun venter på at blive plukket. Brug derefter de hjemmebragte lækkerier i fx en gang muffins.
Det skal du bruge:
150 g. smør
1 dl. vand
½ stang vanilje
4 æg
225 g. lys rørsukker (3 dl)
1 tsk bagepulver
150 g. hvedemel
ca. 10 muffinforme
Frugt fra haven eller omegnen evt. mirabeller og brombær eller lign der er i sæson.
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tænd ovnen på 175 grader C. Smelt en klat smør i en gryde og smørt muffin formene med en pensel. Stil dem evt. på en bageplade med huller til muffins. Kom resten af smør og vand i gryden og smelt ved svag varme. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Kom dem i en skål. Slå æggene ud i skålen, tilsæt sukker og pisk det skummende med en håndmikser i ca. 5 minutter. Bland mel og bagepulver i en skål. Sigt det i æggemassen og vend det forsigtigt i med en dejskraber. Rør gradvist det smeltede smør i. Skær frugten i stykker (brombær, hindbær, blommer eller anden frugt du ønsker) og vend frugten i dejen forsigtigt. Fordel dejen i muffinformene. Stil strakt bagepladen i midten af ovnen og bag ca. 15. min.
Afkøl på bagerist.
Pynt gerne med glasur lavet på frugt fx brombærglasur som set på billedet.