Muligatawny – Linsesuppe

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Suppe er ikke en traditionel del af et indisk måltid. Det var de engelske koloniherrer, der forlangte, at deres kokke lavede suppe. Resultatet var vellykket. Supper af de afskallede røde linser kan minde lidt om vores gule ærter. De er blot meget lettere at lave. Har man ingen blender, smager suppen også fint uden at være blendet. Suppen bliver bedst, hvis den laves på hønsebouillon.

1 spsk olie
3 fed hakket hvidløg
1 spsk frisk revet ingefær
1 fintsnittet grøn chili
1 finthakket løg
2 cm hel kanel
2 hele kryddernelliker
2 tsk stødt korianderfrø
1 tsk gurkemeje
1 gulerod i skiver
1 kartoffel i tern
1 æble i både
200 g knækkede røde linser
1 1/4 l grønsags- eller hønsebouillon
2 dl kokosmælk
2 spsk citronsaft
Snittede korianderblade

SÅDAN SKAL DU GØRE

Varm olien i en tykbundet gryde og sautér hvidløg, ingefær og chili i 2 min., tilsæt løg, kanel, nelliker, og stødt koriander, spidskommen og gurkemeje og sautér i 5 min., eller til løgene er klare. Tilsæt gulerod, kartoffel, æble, linser og bouillon. Bring det hele i kog og kog til grønsagerne og linserne er møre. Fjern kanel og hele nelliker og purér suppen i en blender. Tilsæt kokosmælk og varm suppen igennem. Smag til med salt, peber og citronsaft og servér med korianderblade og brød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk