Nasi goreng – stegte ris med kød og grønsager

DET BEHØVER DU

Rester: Kogte ris, kogt eller stegt kylling og kål.

300 – 400 g kogte ris
ca. 800 g grønsager fx kål (hvidkål, spidskål, savoykål), gulerødder, frosne fine ærter eller bønner.
1 stort løg
1½ spsk olie
1 tsk karry
2-3 spsk soya eller ketjap manis
1-2 tsk sambal oelek eller ½ fintsnittet chili
300 g kogt eller stegt kylling
Evt. purløg, forårsløg
½ agurk i tern

Æggeomelet:

2 æg
4 spsk vand
lidt salt og peber
½ spsk olie

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr de kogte ris med fingrene, så de ikke klumper sammen.
Pisk æggene sammen med vand og tilsæt salt og peber.
Bag dem som en tynd æggeomelet på en pande med slip let belægning i ½ spsk olie.
Skær omeletten i skiver.
Pil løget og skær det i tern.
Rens grønsagerne. Snit kålen fint og skær gulerødderne i tynde strimler.
Skær kyllingekødet i tern.
Varm en wok eller sauterpande op og tilsæt olien. Svits løg og karry kort og tilsæt så risene.
Steg 4-5 min. til risene er ristede og varme.
Tilsæt soya eller Ketjab manis og sambal oelek og rør godt rundt.
Vend grønsager og kylling i og varm hele retten godt igennem. Smag til med salt og peber.
Kom retten i et stort fad og læg et mønster af æggeomeletten på toppen.
Drys med evt. purløg/forårsløg og drys tern af agurk over.
Server med brød og ekstra sambal oelek.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk