Oksekød i ramsløg

KILDE: Anh Lê i LêLês Urtekøkken

DET BEHØVER DU

300 g hakket oksekød, 8-12% fedt

50 g svineflæsk

25-30 store, vilde, spiselige ramsløg eller betelblade

1 fed hvidløg

2 bananskalotteløg

1 bird eye chili

0,5 tsk five spice

3 spsk. fiskesauce

1 spsk. honning

SÅDAN SKAL DU GØRE

Hak svineflæsk rigtigt fint. Skyl ramsløgene, og pil hvidløg og løg. Hak begge slags løg og chili fint.

Bland det sammen med kødet, svineflæsk, five spice, fiskesauce og honning.

Rul farsen til små pølser , 3 cm lange og 1 cm brede. Tag et ramsløg, læg en pølse på og rul bladet om farsen. Lad rullen ligge med enden af bladet nederst for at holde rullen fast.

Lav alle rullerne færdige og tænd for grillen. Grill ca. 1-2 minutter på hver side.

Du kan også stege rullerne på en dyb pande med olie. De skal have ca. 2 minutter på hver side.

Server straks.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk