Omelet med rysteribs

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Denne dessert var blandt min barndoms favoritter, og den florlette og lysegule æggemasse med de knaldrøde og sursøde ribs kan stadig vække mine sanser. Det er en enkel dessert fra en tid, hvor der altid var to retter på bordet. Måske ikke en dessert til gæstebud, men blot til familien, når den skal forkæles lidt.

250 g ribbede ribs
1 dl sukker
4 -5 æg
4 spsk vand
Smør til stegning

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom ribs og sukker i et bæger med låg og ryst forsigtigt, men jævnligt til sukkeret er opløst, det kan tage et par timer.
Del æggene, pisk blommerne med vand og pisk hviderne stive, evt. med lidt sukker. Vend hviderne i blommerne af et par omgange. Hæld æggemassen på en varm teflon pande med lidt smeltet smør. Ryst panden, mens æggemassen stivner over jævn varme. Når æggemassen er så godt som stiv, fordeles ribsene på den ene halvdel og den anden foldes over. Drys med sukker på overfladen og server straks.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk