Ovnbagt ratatouille

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Den originale ratatouille får sin fyldige smag ved, at alle grønsagerne får lov til at koge godt møre i olivenolie med masser af hvidløg og tomat. I denne luksusudgave, der tilberedes i ovnen, behøver man ikke at bruge så meget olie, og grønsagerne tager sig flot ud, når de bliver bagt møre i stedet for at koge i en gryde.

Tilbehør
2 røde peberfrugter delt i kvarte
2 små rødløg i tynde både
2 små fennikel i tynde både
2 små courgetter i skiver
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
15 grønne oliven i skiver
2 bakker cherrytomater i halve
Diverse friske krydderurter

SÅDAN SKAL DU GØRE

Læg peberfrugterne på et stykke bagepapir under ovnens grill til skindet er helt sort. Lad dem køle lidt af, inden skindet trækkes af, og frugtkødet skæres i skiver.
Sauter grønsager og hvidløg i olivenolie ved jævn varme til løgene er klare ca. 5. min. Bland forsigtigt grønsagerne med oliven, cherrytomater, hakkede krydderurter, salt og peber i et ildfast fad. Stil fadet i ovnen ved 200° i 20 min.
Server til kylling, laks, lam m.m., med brød til at suge den sidste saft op fra tallerken.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk