DET BEHØVER DU
Den originale ratatouille får sin fyldige smag ved, at alle grønsagerne får lov til at koge godt møre i olivenolie med masser af hvidløg og tomat. I denne luksusudgave, der tilberedes i ovnen, behøver man ikke at bruge så meget olie, og grønsagerne tager sig flot ud, når de bliver bagt møre i stedet for at koge i en gryde.
Tilbehør
2 røde peberfrugter delt i kvarte
2 små rødløg i tynde både
2 små fennikel i tynde både
2 små courgetter i skiver
2 spsk olivenolie
1 fed hvidløg
15 grønne oliven i skiver
2 bakker cherrytomater i halve
Diverse friske krydderurter
SÅDAN SKAL DU GØRE
Læg peberfrugterne på et stykke bagepapir under ovnens grill til skindet er helt sort. Lad dem køle lidt af, inden skindet trækkes af, og frugtkødet skæres i skiver.
Sauter grønsager og hvidløg i olivenolie ved jævn varme til løgene er klare ca. 5. min. Bland forsigtigt grønsagerne med oliven, cherrytomater, hakkede krydderurter, salt og peber i et ildfast fad. Stil fadet i ovnen ved 200° i 20 min.
Server til kylling, laks, lam m.m., med brød til at suge den sidste saft op fra tallerken.