Ovnbagte rodfrugter med salsa verde

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 4 personer

Ovnbagte rodfrugter
Du skal bruge:
1/2 knoldselleri
4 gulerødder, skrællet
2 pastinak, skrællet og halveret
timian, rosmarin
3 tsk. olivenolie
salt og peber

Salsa verde
Du skal bruge:
1/2 bdt. purløg
2 forårsløg
3 stilke bredbladet persille
3 stilke kørvel
3 stilke basilikum
3 stilke mynte
1/2 tsk. friske timianblade
1 spsk kapers
2 cornichon
1 1/2 dl olivenolie
salt, peber og citronsaft

SÅDAN SKAL DU GØRE

Ovnbagte rodfrugter
Sådan gør du:
1.Tænd ovnen på 200.

2.Skræl selleri, gulerødder og pastinakker. Del den halve selleri i 3.
3.Læg selleristykkerne på et stort stykke stanniol. Fordel lidt timian og rosmarin over, stænk olivenolie over og drys med salt og peber. Pak stanniolen tæt om sellerien og læg evt. et ekstra lag stanniol om sellerien så pakken er helt tæt. Gør det samme med gulerødderne og pastinakkerne så du i alt har 3 pakker.
4.Læg pakkerne fladt i en ovnbakke og bag dem ca. 2 timer, eller til grønsagerne virker møre, når man stikker en kniv ind i pakken.
5.Pakkerne skal forblive lukkede mens de køler lidt ned.
6.Ved serveringen skæres grønsagerne i mindre stykker, blandes godt med halvdelen af salsa verden.

Salsa verde
Sådan gør du:
1.Snit purløg og forårsløg fint og sæt det til side.
2.Kom persille, kørvel, basilikum, mynte, timianblade, kapers og cornichoner i en blender eller foodprocessor med olivenolie og hak det fint.
3.Kom det i en skål og vend purløg og forårsløg i.
4.Smag til med salt peber og citronsaft.
5.Lad salsaen hvile en halv time før brug i køleskabet.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk