DET BEHØVER DU
Tærtebund:
225 g mel
100 g sukker
2 tsk bagepulver
1 æg
150 g blød smør/magarine
Creme:
50 g sukker
50 g smør
2 spsk mel
60 g lakridssirup
1 tsk lakrids pulver
Røres blødt
½ liter sødmælk
50 g sukker
45 g Maizena
1 tsk vanillie sukker
50 g æggeblommer ( 2 bære pastauseret)
Strøssel:
85 g mel
55 g sukker
60 g margerine/smør – blødt
Knivspids bage pulver
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tærtebund:
Alle ingredienser æltes sammen, dejen rulles ud og lægges i en tærteform.
Pærerne:
4-5 pære skrældes og koges i 5-10 min i sukkervand (kommer an på hårdhed)
Creme:
Sukker, maizena og æggeblommer røres sammen i en gryde, mælken hældes i mens den opvarmes, under omrøring til det tykner og køler af. Creme og sukkermasse blandes og kommes i formen.
Pærene deles i 1/4 og lægges oven på massen, lakridssirup (salmiak) hældes over pærerne efter behag.
Strøssel: Ingredienserne røres sammen til smuldret dej og kommes oven på tærten.
Bages ved 185 grader i ca. 60 min.