Pæretærte med Lakrids

DET BEHØVER DU

Tærtebund:
225 g mel
100 g sukker
2 tsk bagepulver
1 æg
150 g blød smør/magarine

Creme:
50 g sukker
50 g smør
2 spsk mel
60 g lakridssirup
1 tsk lakrids pulver

Røres blødt
½ liter sødmælk
50 g sukker
45 g Maizena
1 tsk vanillie sukker
50 g æggeblommer ( 2 bære pastauseret)

Strøssel:
85 g mel
55 g sukker
60 g margerine/smør – blødt
Knivspids bage pulver

SÅDAN SKAL DU GØRE

Tærtebund:
Alle ingredienser æltes sammen, dejen rulles ud og lægges i en tærteform.

Pærerne:
4-5 pære skrældes og koges i 5-10 min i sukkervand (kommer an på hårdhed)

Creme:
Sukker, maizena og æggeblommer røres sammen i en gryde, mælken hældes i mens den opvarmes, under omrøring til det tykner og køler af. Creme og sukkermasse blandes og kommes i formen.
Pærene deles i 1/4 og lægges oven på massen, lakridssirup (salmiak) hældes over pærerne efter behag.

Strøssel:  Ingredienserne røres sammen til smuldret dej og kommes oven på tærten.
Bages ved 185 grader i ca. 60 min.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk