Pasta med broccoli og blomkål

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Det er ikke bare en hurtig ret at lave – opvasken bliver også overkommelig. Hjemme hos os kalder vi det mandagsmad.

75 g mager bacon i tern

2 dl brødkrummer af daggammelt brød
300 g blomkål i buketter
300 g broccoli i buketter
400 g pasta – gerne conchiglie (“konkylie”)
2 spsk olivenolie
3 fed hvidløg
evt. lidt finthakket rød chili

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring en stor gryde letsaltet vand i kog. Steg imens baconen for jævn varme på en stor slip-letpande til den er pænt brun. Læg den på køkkenrulle. Tør panden af og rist brødkrummerne til de også har taget lidt farve.
Kog broccoli- og blomkålsbuketter i 2 min. Læg dem i et dørslag og kog pastaen i det samme vand. Kom hvidløg, evt. chili og olivenolie på panden og varm det op for svag varme i 3 min. Tilsæt broccoli og blomkål og varm det igennem, vend baconen i. Når pastaen er kogt hældes den i et dørslaget og vendes derefter straks med kål og bacon. Tilsæt lidt kogevand hvis retten virker for tør. Drys med brødkrummerne og server straks.
Grønsager per person: ca. 150 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk