Pebernødder

KILDE: Ingeborg Suhrs Mad- Grundkogebog og køkkenskole

DET BEHØVER DU

CA 125 stk.

Tilberedningstid: ca. 1 time 30 min

Arbejdstid:  ca. 1 time

 

75 g smør

250 g hvedemel (4 dl)

1/2 tsk hjortetaksalt

1/2 tsk stødt kardemomme

1/2 tsk stødt ingefær

1/2 tsk stødt hvid peber

125 g sukker (1 1/2 dl)

1/2 citron (usprøjtet)

1-2 æg

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr smør i mel, evt i en foodprocessor. Tilsæt krydderier, sukker og revet citronskal. Saml dejen med æg. Sæt dejen tildækket i køleskab i mindst 3o min. Rul dejen til fingertykke pølser. Del dem i 1 cm store stykker. Rul hvert stykke til en kugle. Sæt dem på bageplade med bagepapir. Bag kagerne midt i ovnen ved 200 grader til de er lysebrune ca. 10 min. Afkøl på en rist. Efterfølgende opbevares pebernødderne i en lufttæt dåse.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk