Pitabrød

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

8-10 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.

25 g gær (1/2 pakke)
3 dl vand
1 spsk sukker
2 tsk groft salt
500 g hvedemel (ca. 8 dl)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.Tilsæt sukker,
salt og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt.
mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad dejen
hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur. Del dejen i
8-10 stykker. Rul dejstykkerne ud til pandekager med en
diameter på ca. 12 cm. Sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Bag dem midt i ovn
ved 250°C i 6-9 min. Pitabrødene skal puffe op og danne
et indre hulrum. Afkøl på rist.

TILBEHØR Fyld som fx »Hummus« (s. 161) eller tun, salat,
agurk, ærter og »Krydderurtedressing« (s. 372) eller »Raita
« (s. 372)

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk