DET BEHØVER DU
8-10 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.
25 g gær (1/2 pakke)
3 dl vand
1 spsk sukker
2 tsk groft salt
500 g hvedemel (ca. 8 dl)
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.Tilsæt sukker,
salt og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en dej under tilsætning af evt.
mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad dejen
hæve tildækket ca. 1 time ved stuetemperatur. Del dejen i
8-10 stykker. Rul dejstykkerne ud til pandekager med en
diameter på ca. 12 cm. Sæt dem på bageplade med bagepapir. Lad dem efterhæve ca. 15 min. Bag dem midt i ovn
ved 250°C i 6-9 min. Pitabrødene skal puffe op og danne
et indre hulrum. Afkøl på rist.
TILBEHØR Fyld som fx »Hummus« (s. 161) eller tun, salat,
agurk, ærter og »Krydderurtedressing« (s. 372) eller »Raita
« (s. 372)