Plankekylling

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Princippet er, at man gør kyllingerne så flade som mulige og banker dem op på et træstykke, som man stiller rundt om et bål. Kyllingerne bliver så stegt ved strålevarmen fra bålet.

Det skal I bruge pr. kylling:
1 kylling
1 spsk salt
2 tsk friskkværnet peber
blade fra 3 kviste timian
1 citron skåret i både og dernæst i skiver
Et stykke brænde der har en glat side, der er dobbelt så stor som kyllingen
1 hammer
4 stålsøm

SÅDAN SKAL DU GØRE

Sådan gør I:
Læg kyllingen på et skærebræt med ryggen nedad. Stik en stor kokkekniv ind gennem bagdelen på kyllingen. Skær rygbenet ud ved at skære ned på begge sider af det. Nu kan kyllingen bredes ud. Rens den på indersiden for rester af indvolde.
Lav en blanding af salt, peber, timianblade og små citronstykker (med skal). Gnid denne blanding på indersiden af kyllingerne.
Læg nu kyllingen på et træstykke med skindsiden udad. Lårene skal være nedad og vingerne opad. Hammer nu et stålsøm gennem hvert lår og hver vinge. Nu skulle kyllingerne kunne stilles op i nærheden af bålet. Begynd i god afstand – ca. 30 cm fra flammerne. Efterhånden som bålet brænder ned og bliver til gløder, rykkes træstykkerne tættere på bålet.
De er færdige, når de er pænt gyldne, og der kun kommer klar saft ud, når man stikker en kniv i kødet. Indersiden af lårene er sværest at få færdige. Læg evt. træstykkerne ned meget tæt på bålet og med lårene ind mod bålet. Man kan også skære lårene af og give dem lidt ekstra på en rist henover bålet.
Det er svært at sige, hvor lang tid det tager at stege kyllinger på denne måde, da det både afhænger af bålets størrelse, hvilket træ man bruger, hvor store kyllingerne er og hvor tæt på bålet, man stiller kyllingerne. Det tager typisk en times tid til halvanden.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk