Polenta med svampe

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Til 4-6 personer

2 1/2 dl mælk
2 1/2 dl hønsebouillon
1/2 dl vand
1 tsk. salt
10 rosmarinnåle
2 fed hvidløg
2 1/2 dl parboiled polentagryn (tørrede grovmalede majskerner)
1/2 dl revet parmesanost
1 dl let hakkede tørrede svampe
2 spsk. olivenolie
Olivenolie til stegning

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom mælk, bouillon og vand i en gryde og bring det i kog. Stød imens salt, rosmarinnåle og hvidløg i en morter.
Drys polentagrynene i den kogende lage under omrøring sammen med rosmarinsaltet. Kog under omrøring i 2-3 minutter. Tag det fra varmen og rør svampe, parmesanost og olivenolie i og smag til med peber og evt. salt. Hæld den varme polenta i en form så den ca. er 2 cm høj. Lad den køle helt af. Skær polentaen i trekanter eller stik den ud med et glas.
Steg stykkerne kort før servering i olivenolie for høj varme – 2 min. på hver side.

Tørrede svampe
Du kan fint selv tørre svampe og gemme dem på glas. Trompetsvamp er supervelegnet til tørring – blot på en bagerist på køkkenbordet et par dage. Rørhatte uden rør, skåret i skiver bevare også fint smagen når de tørres. Tør dem evt. i varmluft ovn 4-6 timer ved 60 grader.
Almindelige champignon kan også tørres. Ryg dem evt. lidt over lidt bøgesmuld inden du tørre dem. Tørretiden er ca. den samme som for rørhattene.
Opbevar de tørrede svampe i lufttætte glas. Hvis glasset dugger skal svampene hurtigst muligt ud og tørres lidt længere.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk