Pommes Fritter

KILDE: Ingeborg Suhrs MAD- grundkogebog og køkkenskole

DET BEHØVER DU

4 person

Tilberedningstid/Arbejdstid: ca. 45 min

1 kg skrællede kartofler (kogefaste)

olie til stegning

1 tsk fint salt

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skræl kartoflerne g skær dem i aflange stave på ca. 1  cm tykke og 5 cm lange. Læg dem i koldt vand i ca. 15 min. Lad dem dyppe af i en sigte og tør dem med et rent viskestykke. Hæld olie en tykbundet gryde svarende til en oliedybde på 5-6 cm.  Opvarm olien til ca. 180 grader eller til at en brødterning bliver lysebrun på 1 min. Steg kartoffelstavene 2 gange. Første gang for at blive møre, hvilket er ca. 3 min. Efter let afkøling skal de steges i 1 min for at blive sprøde. Steg ikke for store portioner på én gang da oliens temperatur vil falde for meget. Tag de stegte pommes frites op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir. Drys salt på.

 

TIP: hav altid et låg i nærheden ved friturestegnig. Hvis olien ved et uheld antændes lægges låget hurtigt på gryden for at kvæle ilden, hvorefter gryde med låg og indhold afkøles.

 

Olien kan bruges flere gang, hvis den efter afkøling sies gennem et kaffefilter eller gennem en sigte belagt med køkkenrulle.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk