Rødkål med 2 slags ærter

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Vegetarens svar på lam i kål – og meget flottere på grund af den overvejende violette farve og de grønne ærter. Som altid med rødkål er der både sødt og surt i denne ret.

Middagsret
250 g tørrede kikærter
Urter til kogning, f.eks bladselleri, laurbærblad og timian
1 lille fintsnittet rødkål
3 dl bouillon
40 g smør
4 spsk mild vineddike, f.eks sherry
1 tsk kommen
1 dl frosne ribs
Lidt sukker
1/2 kg fine frosne grønne ærter

SÅDAN SKAL DU GØRE

Udblød kikærterne i mindst 8 timer og kog dem i rigelig letsaltet vand med urter ved svag varme i mindst et par timer, gerne op til 4 timer.
Snit rødkålen fint. Varm bouillon, smør, vineddike, kommen og groftkværnet peber op til kogepunktet, tilsæt rødkålen og bring den i kog. Dæmp varmen og kog en halv time eller til kålen er helt mør.
Tilsæt de kogte kikærter, og ribs og sukker og varm igennem. Kom ærter i og smag til med salt og peber.
Server med groft brød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk