Rødbeder med top på græsk

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Det kan være svært at få små nye rødbeder om sommeren med mindre man selv dyrker dem i haven. Vi har kun tradition for at bruge dem fuldvoksne til syltede rødbeder. Men spørg efter de unge rødbeder, for de er en sand delikatesse. Toppene kan bruges i salatskålen eller de kan, som i denne ret, anvendes som spinat.

Tilbehør
1 bdt. nye rødbeder med top
1 bdt. persille eller dild
1 spsk olivenolie
1 citron i både

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær toppen af rødbederne, skyl dem og fjern de groveste blade og stilke. Blancher dem 30 sek. i letsaltet vand. Kog herefter rødbederne i vandet i 20 min. Overhæld straks med koldt vand og smut dem.
Skær rødbederne i skiver og fordel dem i et fad. Stænk med lidt olivenolie og drys med salt og peber. De blancherede toppe duppes tørre i et viskestykke, snittes groft og blandes med krydderurterne. Varm blandingen op på en pande med lidt olivenolie . Fordel den over rødbederne.
Server med citronbåde og et hvidt brød.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk