DET BEHØVER DU
Rabarber udfylder ventetiden mellem de sidste rynkede vinteræbler og de første friske stikkelsbær og jordbær. Derfor er der både rabarberopskrifter i forårs- og sommerkapitlet. Rabarberkompot er i øvrigt ikke forbeholdt desserter. En af min hjemøs retter, som jeg ofte selv har på bordet, er stegt sild med nye kartofler og rabarberkompot.
400 g vinrabarber i tændstiktynde stave
1 dl sukker
2 tsk kartoffelmel
1 l yoghurt
1 1/2 dl piskefløde
1/2 vanillestang
3 blade husblas
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bland rabarberstavene med sukker i et ildfast fad, dæk det til og sæt det i ovnen 20-25 min. ved 175°. Hæld den dannede væde fra rabarberfadet i en lille gryde og bring det i kog, tilsæt kartoffelmel udrørt i lidt koldt vand og fjern straks fra varmen. Lad det køle helt af.
Yoghurttimbale: Afdryp yoghurten i et kaffefilter natten over. Læg husblas i blød i koldt vand, vrid den og smelt den over vandbad. Bland lidt af den afdryppede yoghurt i og bland efterhånden det hele sammen. Pisk fløden stiv med kornene fra vanillen og vend den i yoghurten. Fordel massen i portionsskåle, eller i kaffekopper i mangel af bedre, og stil dem koldt et par timer.
Vend timbalerne ud på tallerkener og anret rabarberkompotten omkring.