Rabarberkompot med yoghurttimbale

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Rabarber udfylder ventetiden mellem de sidste rynkede vinteræbler og de første friske stikkelsbær og jordbær. Derfor er der både rabarberopskrifter i forårs- og sommerkapitlet. Rabarberkompot er i øvrigt ikke forbeholdt desserter. En af min hjemøs retter, som jeg ofte selv har på bordet, er stegt sild med nye kartofler og rabarberkompot.

400 g vinrabarber i tændstiktynde stave
1 dl sukker
2 tsk kartoffelmel
1 l yoghurt
1 1/2 dl piskefløde
1/2 vanillestang
3 blade husblas

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland rabarberstavene med sukker i et ildfast fad, dæk det til og sæt det i ovnen 20-25 min. ved 175°. Hæld den dannede væde fra rabarberfadet i en lille gryde og bring det i kog, tilsæt kartoffelmel udrørt i lidt koldt vand og fjern straks fra varmen. Lad det køle helt af.
Yoghurttimbale: Afdryp yoghurten i et kaffefilter natten over. Læg husblas i blød i koldt vand, vrid den og smelt den over vandbad. Bland lidt af den afdryppede yoghurt i og bland efterhånden det hele sammen. Pisk fløden stiv med kornene fra vanillen og vend den i yoghurten. Fordel massen i portionsskåle, eller i kaffekopper i mangel af bedre, og stil dem koldt et par timer.
Vend timbalerne ud på tallerkener og anret rabarberkompotten omkring.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk