DET BEHØVER DU
Vi har taget avocadoen til vores hjerter og opfatter den eftehånden ikke som en eksotisk frugt. Avocado er god til at lægge en dæmper på den lidt skarpe og bitre smag fra vintergrønsager som rosenkål og selleri. I denne forret ligger den milde avocadopuré skjult mellem selleriskiver og snittet blancheret rosenkål, som en behagelig overraskelse.
Forret
250 g rensede rosenkål
10 g smør
1 avocado
4 skiver selleriknold
1 tsk citronsaft
Lidt snittet hvidløg
Lidt fintsnittet chili
1/2 bdt. hakket persille
SÅDAN SKAL DU GØRE
Snit rosenkålene fint og kom dem på en pande med lidt vand, smør, salt og peber. Kog vandet væk under kraftig varme.
Kog selleriskiverne møre i spilkogende letsaltet vand 3-5 min. Mos avocadokødet med en gaffel og smag til med citron, hvidløg, chili og salt.
Læg en skive selleri på hver tallerken – anret avocadopuréen og den varme rosenkål ovenpå. Drys med rigeligt hakket persille og byd ristet brød til.