Rugbrød med gær

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 3 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.

25 g gær (1 pakke)
1 dl vand
3 dl kærnemælk
1 tsk groft salt
250 g groft rugmel (ca. 5 dl)
ca. 275 g sigtemel (ca. 5 dl)
pensling: vand

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.Tilsæt kærnemælk,
salt og rugmel. Rør dejen godt sammen og tilsæt
gradvis sigtemel. Ælt dejen smidig. Lad den hæve tildækket
ca. 1 time. Form dejen og læg den i en smurt brødform.
Lad dejen efterhæve ca. 45 min. ved stuetemperatur.
Prik med en gaffel og pensl med vand. Bag brødet
nederst i ovnen ved 200°C ca. 1 time.Tag brødet ud af formen
og afkøl på rist eller indpakket i et fugtigt viskestykke.

TIP Afkøling på rist giver brød med sprød skorpe. Indpakning
i fugtigt viskestykke giver brød med blød skorpe.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk