DET BEHØVER DU
1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 3 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.
25 g gær (1 pakke)
1 dl vand
3 dl kærnemælk
1 tsk groft salt
250 g groft rugmel (ca. 5 dl)
ca. 275 g sigtemel (ca. 5 dl)
pensling: vand
SÅDAN SKAL DU GØRE
Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.Tilsæt kærnemælk,
salt og rugmel. Rør dejen godt sammen og tilsæt
gradvis sigtemel. Ælt dejen smidig. Lad den hæve tildækket
ca. 1 time. Form dejen og læg den i en smurt brødform.
Lad dejen efterhæve ca. 45 min. ved stuetemperatur.
Prik med en gaffel og pensl med vand. Bag brødet
nederst i ovnen ved 200°C ca. 1 time.Tag brødet ud af formen
og afkøl på rist eller indpakket i et fugtigt viskestykke.
TIP Afkøling på rist giver brød med sprød skorpe. Indpakning
i fugtigt viskestykke giver brød med blød skorpe.