Sødt havrebrød

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 2 1/2 TIME
ARBEJDSTID: CA. 25 MIN.

1 dl havregryn (30 g)
2 spsk sirup
25 g smør (2 spsk)
1/2 spsk groft salt
1 spsk sukker
2 dl vand
25 g gær (1/2 pakke)

2 spsk vand
ca. 350 g hvedemel (6 dl)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bland havregryn, sirup, smør, salt og sukker. Bring vandet
i kog og hæld det i blandingen. Rør det godt sammen og
lad blandingen blive lunken.
Smuldr gæren og rør den ud i vand. Ælt det sammen
med havregrynsblandingen og ca. 3⁄4 af melet. Ælt en
sammenhængende dej under tilsætning af evt. mere mel. Dejen skal være smidig og glat. Lad dejen hæve tildækket
ca. 1 time ved stuetemperatur. Form et brød og læg det i
en smurt bageform (1 1⁄2 l). Lad det efterhæve ca. 30 min.
Bag brødet nederst i ovn ved 200°C ca. 40 min. Brødet er
færdigbagt, når det lyder hult ved bank på undersiden. Afkøl
på rist.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk