Salat af grillede nye kartofler med sennepfrø og tabasco

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

En nem lille ting til grillen, når den alligevel er i gang. Kartoffelsalaten smager fint til grillet kyllingfilet, der fx har ligget i en marinade af yoghurt, ingefær, hvidløg og lidt garam masala eller karry.

Til 4 personer:
1 kg små nye kartofler
1 bdt. grønne asparges delt i 3 stykker
ca. 20 træspid a 25 cm der har ligget I vand
3 spsk olivenolie
1/2 dl sennepsfrø
1 dl snittet kørvel
1 spsk. knust hvidløg
saften af 1/2 citron
Tabasco efter smag

SÅDAN SKAL DU GØRE

Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kom kartoflerne i og kog dem i ca. 8 min. De skal være ‘al dente’. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over. Bræk den træede ende af aspargesene og del den spiselige del i tre.
Halvér kartoflerne og sæt dem på træspid skiftevis med aspargesene.
Skærefladerne på kartoflerne skal vende samme vej. Pensl spiddene med lidt af olivenolien og krydr med salt og peber. Læg dem på grillen og grill dem indtil de er gyldenbrune. Tag kartofler og asparges af spiddene og lad dem køle lidt af. Rist sennepsfrøene på en tør varm pande i 20 sek. Kom dem i en lille skål og rør med resten af olien, hvidløg, kørvel, citronsaft og tabasco i. Vend marianden med kartofler og asparges Retten kan serveres lun eller kold.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk