DET BEHØVER DU
En nem lille ting til grillen, når den alligevel er i gang. Kartoffelsalaten smager fint til grillet kyllingfilet, der fx har ligget i en marinade af yoghurt, ingefær, hvidløg og lidt garam masala eller karry.
Til 4 personer:
1 kg små nye kartofler
1 bdt. grønne asparges delt i 3 stykker
ca. 20 træspid a 25 cm der har ligget I vand
3 spsk olivenolie
1/2 dl sennepsfrø
1 dl snittet kørvel
1 spsk. knust hvidløg
saften af 1/2 citron
Tabasco efter smag
SÅDAN SKAL DU GØRE
Bring en gryde med letsaltet vand i kog og kom kartoflerne i og kog dem i ca. 8 min. De skal være ‘al dente’. Hæld vandet fra og hæld koldt vand over. Bræk den træede ende af aspargesene og del den spiselige del i tre.
Halvér kartoflerne og sæt dem på træspid skiftevis med aspargesene.
Skærefladerne på kartoflerne skal vende samme vej. Pensl spiddene med lidt af olivenolien og krydr med salt og peber. Læg dem på grillen og grill dem indtil de er gyldenbrune. Tag kartofler og asparges af spiddene og lad dem køle lidt af. Rist sennepsfrøene på en tør varm pande i 20 sek. Kom dem i en lille skål og rør med resten af olien, hvidløg, kørvel, citronsaft og tabasco i. Vend marianden med kartofler og asparges Retten kan serveres lun eller kold.