DET BEHØVER DU
En skål frisk og sprød salat suppleret med stærke farver fra f.eks radiser, tomater og gulerødder sætter kulør på en dansk sommermiddag. Ved også at „lege“ lidt med smagsoplevelsen, de forskellige ingrediensers sprødhed og ved at anrette salaten på store flade tallerkener, bliver salaten til et sandt orgie i sanseindtryk. Stærk danablu, jordbær og små sorte oliven gør denne salat til en oplevelse for alle sanser. Prøv selv.
Middagsret
4 skiver durumbrød
2 tsk olivenolie
1 tsk balsamicoeddike
Mindst 2 slags salat
1/2 agurk
2 gulerødder
8 jordbær i kvarte
16 små sorte oliven
4 tynde skiver danablue
friske krydderurter, f.eks purløg og timian
SÅDAN SKAL DU GØRE
Rist brødet på en tør pande og rør en dressing af olie og eddike. Anret salaterne på 4 store tallerkener. Skær agurk og gulerødder i lange tynde strimler med en kartoffelskræller og anret dem ovenpå salaten. Drys jordbær, oliven, og krydderurter over retten, stænk med dressing, lidt salt og friskkværnet peber. Slut af med en skive danablue og halve skiver ristet brød.