Salat med kikærter og abrikoser

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

250 g tørrede kikærter
1 laurbærblad
1 løg
2 spsk olivenolie
1 rødløg i små tern
2 fed hakket hvidløg
2 spsk hakket frisk ingefær
100 g lyse søde, tørrede abrikoser i strimler
fintrevet skal og saft af 1 usprøjtet citron
1 tsk Harrisa fra tube eller anden chilipasta
2 spsk snittede friske korianderblade

SÅDAN SKAL DU GØRE

Udblød kikærterne i rigelig vand natten over eller mindst 8 timer. Kog kikærterne i friskt letsaltet vand med et laurbærblad og et løg, til de er helt møre, ca. 50 min. Hæld vandet fra.
Varm olivenolien i en gryde og sautér løget 5 min., uden at det tager farve. Tilsæt hvidløg, ingefær, abrikoser, citronskal og -saft og Harrisa og varm det igennem. Vend kikærterne i og varm også dem igennem. Hæld de lune kikærter i en skål og bland med frisk koriander og server straks.
Salaten kan dog også spises kold.

Tips:
Kan man ikke få Harrisa, kan man bruge 1/2 frisk, hakket chili og 1/4 tsk knust spidskommen blandet med lidt olie.
Grønsager per person: ca. 175 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk