Salat med kyllingefilet

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

4 kyllingefileter (500 g)
1 courgette i lange tykke »såler« 2 spsk pesto, fx persillepesto se tips
15 g pinjekerner
200 g grønne bønner
250 g små nye rødbeder
500 g blandet salat, så mange typer som muligt
30 g parmesanost i lange flager

Marinade:
2 spsk olivenolie
1 tsk dijonsennep
2 spsk citronsaft

SÅDAN SKAL DU GØRE

Pensl courgettesåler med et tyndt lag pesto, læg dem sammen og lad dem trække 1/2 time. Gør det samme med kyllingefileterne.
Rist pinjekernerne på en lun tør pande, til de har taget lidt farve.
Bring rigeligt letsaltet vand i kog og kog de grønne bønner møre, ca. 2 min. Tag dem op, afkøl dem i koldt vand og lad dem dryppe af. Kog rødbederne i samme vand og afkøl også dem i koldt vand. Smut rødbederne og skær dem i både.
Rør olie, sennep og citronsaft sammen og hæld det over bønnerne. Drys med salt og peber. Lad bønnerne trække 10 min.

Grill courgetter og kyllingefileter 3-4 min. på hver side, til de har taget pæn farve. Lad kyllingefileterne hvile lidt før de skæres i 4-5 stykker. Drys med salt og peber.
Tag bønnerne op af marinaden og hæld marinaden over de blandede salater og bland godt. Anret salaterne på fire store tallerkener eller ovale fade. Fordel bønner, rødbeder og pinjekerner over salaterne, anret de grillede courgetteskiver og kyllingefileter på toppen af salaterne og drys med flager af parmesanost.
Server salaten med brød til

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk