Salat med æble, granatæble og orangedressing

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

2 hele julesalat i tykke skiver
2 æbler i tynde både – fx Ingrid Marie
kerner fra et granatæble
1 dl fintsnittet bredbladet persille
10 – 15 ristede, hakkede hasselnøddekerner
Dressing
2 1/2 dl appelsinjuice
1 spsk sukker – gerne rørsukker
1 spsk finthakket ingefær
1 tsk revet appelsinskal
2 spsk citronsaft
2 tsk dijonsennep

SÅDAN SKAL DU GØRE

Begynd med dressingen. Bring appelsinjuice, sukker, ingefær, og appelsinskal i kog i en lille gryde og lad det koge ind til det halve for svag varme. Kom sennep i en skål og rør den indkogte appelsinsaft i. Rør citronsaft i og smag evt. til med mere sukker og lidt salt og peber. Lad dressingen blive kold.
Vend salat, æblebåde, granatæblekerner, persille og nødder med dressingen kort før servering.
Grønsager per person: ca. 150 g

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk