DET BEHØVER DU
En forfriskende salsa af melon som passer fint til stærk mad – fx fra grillen. Sidst i opskriften finder du en asiatisk inspireret marinade du kan vend kød, fisk eller fjerkræ, og som klæder melonsalsaen. Prøv fx med små portionsmakrel.
1)
1/2 l vandmelon uden sten og i små tern
1 1/2 dl hakket tomat uden skal og kerner
1 finthakket rød chili uden kerner
1/2 dl ristede, hakkede pecannødder
2 spsk snittet purløg
2 spsk hakket frisk koriander
1 tsk salt
3 spsk limesaft
2 spsk olivenolie
2) Asiatisk marinade
3/4 dl hakket ingefær
2 spsk hakket hvidløg
1 1/2 dl snittet koriander
3/4 dl snittet mynte
1 fintsnittet rød thaichili
1/2 dl sesamolie
3 spsk knust hvid peber
SÅDAN SKAL DU GØRE
1) Bland forsigtigt alle ingredienser i en skål, så terningerne ikke ødelægges og stil salsaen koldt i 1/2 time.
2) Bland alle ingredienser til marinaden. Vend kød eller fisk i marinaden nogle timer før det skal grilles (gerne dagen i forvejen, men så skal det opbevares på køl). Lige før det kommes på grillen skrabes krydderurterne af så de ikke brænder.
Marinaden holder fint en uge i køleskabet – og strækker langt.