Saltstegt sild

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

SÅDAN SKAL DU GØRE

På Bornholm hedder en sild, der har ligget i salt for en saltsild. Det er det, man i resten af kongeriget kalder for en spegesild, hvis man da ikke hører til dem, der fejlagtigt opfatter spegesild som en marineret sild.
Når en bornholmsk saltsild steges bliver den til en saltstegt sild. Silden trækkes af tønden og udvandes efter temperament. Benene trækkes ud og skindsiden vendes i rugmel og man steger silden i smør.
Saltstegt sild spiser man, i min bornholmske klan med groft rugbrød, hjemmerørt sennep og rødbeder syltet med peberrod. Jeg har hørt om klaner hvor rugbrødet erstattes af noget så nymodens som kartofler og stegte løg.
Hjemmerørt sennep røres af grov fiskesennepspulver, lunkent vand, eddike og honning eller sukker. Den bliver, og skal være, afsindig stærk. Sennepen bør trække en dags tid inden den serveres.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk