Sandwichbørd

KILDE: Suhr Mad

DET BEHØVER DU

1 STK.
TILBEREDNINGSTID: CA. 3 TIMER
ARBEJDSTID: CA. 20 MIN.

25 g gær (1/2 pakke)
6 dl vand
1 spsk groft salt
ca. 1 kg hvedemel (16 dl)

SÅDAN SKAL DU GØRE

Smuldr gæren og rør den ud i lunkent vand.Tilsæt salt og
ca. 3⁄4 af melet. Ælt sammen til en dej under tilsætning af
evt. mere mel. Dejen skal være smidig, blød og glat. Lad
dejen hæve tildækket ca. 11⁄2 time ved stuetemperatur. Ælt
dejen igennem og kom den i en smurt 2 liters sandwicheller
franskbrødsform. Lad den efterhæve ca. 1⁄2 time. Sæt
brødet nederst i ovn ved 200°C i ca. 55 min. Brødet er
bagt, når det lyder hult ved bank på undersiden. Afkøl på
rist.

TIP Del dejen i 2 og bag 2 små sandwichbrød ved 200°C i
ca. 40 min.

Forslag til sandwichfyld s. 399.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk