Scones

DET BEHØVER DU

Scones – frit efter Julia Child

 6 dl hvedemel
½ dl sukker
2 ½ tsk. bagepulver
½ tsk. Natron
¾ tsk. salt
150 g smør, koldt og i små tern
2 dl kærnemælk
1 spsk revet appelsin eller citron skal – kan udlades
Fyld: evt. 4 spsk tørret frugt eller chokolade.

 

SÅDAN SKAL DU GØRE

Rør mel, sukker, bagepulver, natron og salt sammen i en skål – brug en gaffel!
Tilsæt de kolde smør stykker – og findel smørret i melblandingen, brug enten fingerne eller 2 knive – det er vigtigt at smørret ikke smeltes. Der må gerne være smørklumper tilbage – det giver sprødhed.
Tilsæt kærnemælk og citrusskal og bland det hele sammen med en gaffel – blandingen skal være meget blød og fugtig og der må gerne være klumper i. Endelig ikke tør!
Saml dejen til en stor kugle – pres den forsigtig sammen, tag den ud på arbjedsbordet og ælt den meget lidt, kom evt. meget lidt mel på bordet.
Del evt. dejen i 2 og rul den forsigtig ud til en tykkelse på ca. 1,5 cm – skær eller tryk lige store scones ud – brug evt. en hjerteudstikker eller andet sjovt.
Hvis der skal fyld i – bland det i nu – enten ved at rulle dejen ud og komme fyldet på den ene halvdel og dække det med det resterende dej eller blot blande fyldet forsigtigt i.
Kan også pensles med smeltet smør og sukker.

Bages ved 200 grader i ca. 10 -12 minutter – de skal være let gyldne.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk