Selleribøf med tomatsauté

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

Disse selleribøffer er ikke kun for inkarnerede vegetarer og passionerede sellerielskere. Osten lægger en dæmper på selleriens store og særprægede smag, så den bliver knapt så dominerende. Selleribøfferne er Kirsten Olesens fra Rødkilde Højskole, mens tomatsauteen med røde og grønne tomater er for min regning.

Middagsret
Selleribøf:
250 g revet selleri
1/2 dl revet ost
1 fed knust hvidløg
1 dl hirseflager
1 æg str. L
2 tsk oregano
1 knsp chilipulver
1 bdt. hakket persille
1 spsk olie
Tomatsauté:
3 store røde bøftomater
3 store grønne bøftomater
1 spsk olivenolie
Lidt frisk krydderurt

SÅDAN SKAL DU GØRE

Selleribøf: Bland selleri, ost, hvidløg, æg, hirseflager og krydderurter samt 1 tsk salt. Rør farsen godt, form 4 bøffer og steg dem gyldne olien, 4 min. på hver side.
Tomatsauté: Skold og flå de røde tomater og skær tomatkød af begge slags tomater i tern. Kasser kerner og saft. Lad dem evt. dræne lidt i en sigte. Varm olien i en dyb pande og sauter først de grønne tomater i ca. 5 min. tilsæt de røde og sauter yderligere 2-3 min. Smag til med salt og peber og evt. en frisk krydderurt.
Server selleribøfferne med tomatsauté og båndpasta eller løseris.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk