Shawarma med råkost

DET BEHØVER DU

Kødet:
Rester af kød af  kylling, okse, kalv og svin kan bruges.
400 g stegt kød i strimler
1-2 spsk olie
2 tsk knust spidskommen
2 fed fintrevet hvidløg
1-2 tsk sambal oelek (chilipasta)
Saft af 1 citron
Salt og friskkværnet peber

Dip:
2 dl græsk yoghurt
2-3 spsk hakket mynte
1 fed knust hvidløg
Salt og peber

Pitabrød, tortilla wraps eller tyrkiske fladbrød.

SÅDAN SKAL DU GØRE

Skær kødet i strimler. Opvarm en wok eller stor pande, så den er rygende varm.
Hæld olie i og steg kødet ved kraftig varme. Tilsæt spidskommen, hvidløg og sambal oelek (chilipasta).
Vend hele tiden rundt i kødet.
Hæld citronsaft på og smag til.
Fyld i pitabrød, tortilla eller tyrkiske fladbrød.

Dip – Rør alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.

Tip: Shawarma kan også laves af råt kød i tynde strimler.
Lav din egen sharwarma af en rest kød, fx en rest lammekølle, culottesteg el. oksemørbrad:
Skær ca. 400 g stegt kød i strimler. Opvarm en wok (eller en stor pande), så den er rygende varm. Hæld olie i, og steg kødet ved kraftig varme og tilsæt 2 tsk knust spidskommen, 2 fed fintrevne hvidløg og lidt sambal oelek (chilipasta). Vend hele tiden rundt i kødet.  Hæld citronsaft af 1 citron på og smag til med salt og friskkværnet peber.

Fyldes i pitabrød sammen med sprød salat, løg, agurk og tomat. Eller rulles ind i tyrkiske fladbrød sammen med råkost af kål

Tilbehør: Myntedip af 2 dl græsk yoghurt, 1 potte frisk mynte, 1 fed knust hvidløg, salt og peber

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk