Sildesalat

KILDE: Lars Sonne-Hansen - Suhrs Husholdningsskole

DET BEHØVER DU

(Bornholmsk familieopskrift)

Til 8 halve stykker rugbrød:

150 g salte sild, udvandede
50 g kogt kalvekød, fx bov
100 g kogte kartofler
50 g Cox Orange æbler
50 g syltede rødbeder, drænede
50 g syltede asier, drænede
2 spsk. ribsgelé
1 tsk. Dijonsennep
1 tsk. engelsk sauce
salt og sukker

Til anretningen:
1 hårdkogt æg
50 g marinerede sild, drænede
karse

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kør sild, kalvekød, kartofler, æbler, rødbeder og asier gennem kødhakkeren. Rør det sammen med ribsgelé, sennep og engelsk sauce. Smag til med sukker og salt.

Anret sildesalaten i et dybt fad med hårdkogte æg, sild i strimler og karse.

TIPS:
Man kan med fordel tilberede større mængder og fryse det ned og optø den i køleskabet i ca. 1 døgn inden serveringen.
Man kan også anvende marinerede sild.

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk