DET BEHØVER DU
Æblepureen giver denne kage den samme tætte og svampede konsistens som man kender fra kager med masser af smør. Æblepuré kan enten laves af æbler, der er dampet møre i egen saft, eller hvis ovnen alligevel er i brug, ved at bage dem og purere æblekødet gennem en sigte. Smag det til med lidt citronsaft. Det kan holde sig 3 dage i køleskabet.
1 1/2 dl ahornsirup*
1 1/2 dl æblepuré
4 spsk olie
2 æg
1 tsk vaniliesukker
1/4 tsk salt
75 g sukker, gerne rør-
225 g hvedemel
1 1/2 tsk bagepulver
1/2 tsk kanel
SÅDAN SKAL DU GØRE
Tænd ovnen på 200°. Pisk sirup, æblepuré, olie, æg, vaniliesukker og salt sammen. Bland sukkeret i. Sigt mel, bagepulver og kanel i dejen. Kom den i en smurt springform og bag den ca. 1/2 time eller til der ikke hænger dej ved når man stikker i midten af kagen.
Lad den køle lidt af på rist inden den serveres, evt. med æblepuré smagt til med sukker.
Ahornsirup: sirup fra nordamerikansk ahorntræ. Fås i velassortrede supermarkeder.