Sleeha – granatæbledessert

KILDE: Syriens Gryder

DET BEHØVER DU

Til 6 personer

200 g. hvedekerner eller perlespelt
1 granatæble
3 spsk granatæblesirup
75 g valnøddekerner, grofthakkede
75 g rosiner
1 tsk fennikelfrø

Yoghurtcreme:
2 dl græsk yoghurt
2 spsk piskefløde
½ tsk stødt kanel
1 spsk flormelis

SÅDAN SKAL DU GØRE

Kom hvedekerner i en gryde og dæk dem med rigeligt vand. Kog dem i ca. 20 minutter, til de er møre. Dryp dem grundigt af.
Skær imens granatæblet over på tværs og bank skallen på hver halvdel med en grydeske til kernerne falder ud. Arbejd hen over en skål, så al saft bliver samlet op. Fjern eventuelle stykker af de hvide hinder. 
Vend granatæblekerner og de øvrige ingredienser i de varme hvedekerner og smag, om der skal mere gransatæblesirup i. 
Rør yoghurtcremen sammen. Server granatæbledesserten med yoghurtcreme. 

 

Suhrs Højskole

Suhrs er Danmarks eneste fagspecialiserede Højskole indenfor mad. Vi bygger videre på vores erfaringer og traditioner fra tiden som Suhrs Husholdningsskole, og udbyder nu både lange og korte højskolekurser, laver events, teambuilding og foredrag om mad og gastronomi m.m. Læs mere her. //Suhrs.dk